I'm a survivor

Jag har alltså överlevt 2 dagar i fjällen. Första dagen var bra, vädret var lagom bara en regnskur men det var mygg se nanting! Myggmedel var min bästa vän just då. Vi gick till viterskalsstugan där 2 ur vårt gäng skulle sova, vi andra gick vidare en liten bit för att hitta en bra tältplats. Det var mycket mygg där med, har verkligen aldrig varit med om så mycket! Men det var bara att bita ihop. Spelade lite kort och försökte grilla lite marshmallows i vår jätte bra eld.

    Vaknade upp nästa dag och hade typ inte sovit någonting, max 5 timmar. Efter att ha laddat med bullens korv och en varma koppen så började vi gå. Vi tänkte att vi skulle gå en annan väg för att kunna se lite andra vyer. Efter en timma så började det regna.. så då var det på med regnskydd och regnkläder. Efter att ha gått i kanske 7 timmar så drar dimman ihop och vi såg ingenting, men vi visste vart vi var men vi såg inte var vi kunde gå, man kunde se fram typ 7 meter sen var det vitt. Efter att ha irrat runt så inser vi att vi inte kommer kunna gå den väg vi tänkt utan måste gå tillbaka nån kilometer. Kommer upp till någon stuga som jag inte minns vad det hette, men iaf så var det en skylt som det stod Laisaliden på och det var dit vi var tvungen att gå, som det var 9 km till. Än hur jobbigt det kändes så var man tvungen att gå än fast fötterna värkte och man var blöt. Vi var ju tvungen att vada igenom massa bäckar som var ganska stor och väldigt ström så hälften var helt blöt om fötterna så det kunde hälla vatten ur skorna. Det var mycket samarbete, vi byggde t ex en bro över en ganska djup och ström fors av krysseledspinnar.

    Man kunde inte se någonting tackvare dimma och regn så man gick bara för att komma ner, annars är det väldigt fin utsikt där. Maten var slut så vi hade lite choklad som vi fick dela på för att få energi att fortsätta. när det var som jobbigast gick jag och sjöng min gamla favorit låt "I'm a survivor". När vi äntligen var nere så hade pappa fixad så att vi skulle få fika hos hans släktingar, vi tog på oss det enda torra vi hade som i mitt fall inte fanns något av. Så jag fick låna av mina mostrar. Det såg ut som om vi var sånna som levde på gatan ungefär. Vi var alla nere halv 10 på kvällen och vi började gå 10 på morgon så i ungefär 11 och en halv timma gick vi i spö-regnet. Det var beräknat att vi skulle gå typ 1,2 mil med det vart nästan 3 mil ist, och det blir ju mer än dubbelt så jobbigt att gå på fjäll. Men det är sånt man minns!

   Hahah oj vad långt det blev, den som ha orkat läst allt är värd en guldstjärna.      

Och nu kommer en bildbomd!

 

Dag 1.

 Vår första bäck som vi skulle passera. Sooool!! :D Tältplatsen.  

Dag 2.

  Helt vitt runt oss.

Här korsade vi forsen.

 

Ja, det var en upplevelse, men för stunden var det hemskt!

 

Tack och hej!

 

 

 

 

 

0 Kommentarer till "I'm a survivor"

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!